|
Тема |
Re: Как готвите риба [re: Kosmetiks] |
|
Автор |
Иpeтo (ентусиаст) |
|
Публикувано | 06.06.08 11:07 |
|
|
Ама защо тормозиш рибите , повечето са си вкусни, проготвени по най-прост начин - пържена или печена - на тиган, на скара или на фурна .
Любима ми е пържената пъстърва - колкото по-малък рибока, толкова по-добре. Пържа я като я овалвам само веднъж в царевично брашно - става много хрупкава.
Ако все пак решиш да я направиш "по-засукана" накрая можеш да я залееш със сос приготвен от масло, бяло вино и филетирани бадеми. Става невероятно ароматна. Само не ме питай за пропорции, но сосът не трябва да е много, в никакъв случай не бива рибата да плувне в него...или поне по мой вкус е така.
Много уважавам сьомгата под всякаква форма, ама пък много е скъпа пустата! Иначе обичам филенца, залети със сметанов сос.
Ципурата я пека в една тавичка във фурната. Само я разрязвам на две по дължина, намазвам месцето със сол, лимонов сок и черен пипер и пека във фурната. Има си риби, които са "самодостатъчни", както казваше един стар клубар.
"Life is like a box of chocolates, you never know what you're going to get"
|
| |
|
|
|