|
Тема |
Re: приготвяне на ... зелени листни зеленчуци [re: Фют] |
|
Автор |
Sapiens (master Merlin) |
|
Публикувано | 28.05.08 18:34 |
|
|
Наистина има много листни зеленчуци тази пролет.
В архива има също много рецепти, даже и много хубави, защо не потърсиш малко?
Само искам да те предупредя, че листните зеленчуци като лапад, киселец, коприва, спанак, щир и други подобни съдържат в сравнително големи количества оксалова киселина, която допринася за характерния им вкус. Поради това тези зеленчуци са противопоказни за хора с ревматоидни оплаквания, камъни в бъбреците или пикочния мехур и др. подобни.
Ако прекалиш и по-дълго време консумираш такива зеленчуци, има опасност да получиш болки в ставите или бъбречна криза.
Просто трябва това да се знае.
"Не винаги е най-правилно да постъпиш правилно."
|
| |
|
|
|