|
|
| Тема |
Re: Вкусна салата [re: 3вeнeвия] |
|
| Автор |
Sapiens (master Merlin) |
|
| Публикувано | 08.05.08 21:25 |
|
|
|
Абсолютно си прав, още повече, като се има предвид, че въпросът е принципен.
Лимоновият сок разводнява и отпуска майонезата, затова аз, като негов фен, го слагам максимално накрая.
Казвам, че въпросът е абсолютно принципен, защото мастити суперготвачи отдавна съветват да се ползва като подкислител именно разредено в малко водичка лимонтузу. За да имаш качествена и гъста майонеза.
Аз бих казал, че и количеството на жълтъците има значение...Асоциирам с предимно женския принцип "Размерът, все пак, има значение...", който аз най-често замествам с великата фраза на великия Мечо Пух "Колкото повече - толкова повече...".
Но този разговор, освен, че е познавателен, едва ли има някакво значение за рецептата, защото в тази рецепта не е от значение дали майонезата е рядка или гъста, а най-вече дали е вкусна.
И, внимавай!... Конформизмът те дебне, скрит зад недалечното храстче...
По този повод аз предлагам утре, като День Победы, преименуван с тенденция за изместване твърде лицемерно и перфидно на Денят на Европа, да честваме по съвместителство и Денят на борбата със Световния Конформизъм, който засега е безсмъртен, като Кащей...
"Не винаги е най-правилно да постъпиш правилно."
| |
| |
|
|
|