|
|
| Тема |
Re: Вкусна салата [re: 3вeнeвия] |
|
| Автор |
Sapiens (master Merlin) |
|
| Публикувано | 07.05.08 01:29 |
|
|
|
Веднага, при това без да се замисля...
Да не е българска.
Да е от известна марка, която произвежда реномирани подобни продукти.
И още по-лесно - отиваш, примерно, в МЕТРО и оглеждаш щанда за майонези и си избираш тази, която е с най-висока цена...
Не, че е особено голяма гаранция, че ще е най-качествената, но има повече шансове от която и да е българска (да не споменавам марки, че ще ме бият за реклама - положителна или отрицателна).
Дотук става въпрос за купена майонеза.
Върхът, при това без каквато и да било конкуренция, е домашната майонеза.
Абе, винаги съм се чудил, защо, след като толкова лесно се прави домашна майонеза, хората масово купуват боклуците на некадърни производители и некоректни търговци.
За тези, които не знаят или не се сещат как:
Почти във всеки дом има пасатор. Жълтъците (цитирам великия горски мъдрец Мечо Пух : "Колкото повече - толкова повече") - бух, в съдчето на пасатора. Олио или зехтин, примерно на 4 жълтъка - 200 мл., също - бух, в съдчето.
Пасаторът, невключен, на дъното на съдчето.
Включваме, и много бавно изтегляме нагоре. Става много бързо и лесно.
Ако счетете, че може да поеме още мазнина, добавяте, но вече по малко.
И още - пълна чаена лъжичка маркова (!) дижонска горчица, сокът от един лимон.
И, ако искате майонезата да е по-лека - 2-3 с.л. кисело мляко.
Ми, това е!
Ей, да не ми се обидиш, не давам тези обяснения за тебе, а за хората, които най-баламски си дават парите за фалшификати и боклуци, като просто сами могат да си приготвят абсолютно качествен продукт, при това с много малко труд и пари.
"Не винаги е най-правилно да постъпиш правилно."
| |
| |
|
|
|