Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:58 05.11.25 
Клубове/ Хоби, Развлечения / Готварски рецепти Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Re: сладки6 [re: doliii72]
Автор Sapiens (master Merlin)
Публикувано04.05.08 19:34  



По принцип, известните с вкуса си сирена не могат да се заместват.
Няма да стане това, което е писано в рецептата, по-точно, няма да стане същото.
Ще ти дам пример - ако в някоя рецепта е писано да се използва сирене"Рокфор", ти спокойно можеш да използваш "Стилтън", а понеже и двете сирена са маркови, едното е гордост на Франция, а другото на Англия, у нас те са твърде скъпи. И в този смисъл, без всякакво угризение на съвестта, можеш да използваш първото ти попаднало т.н. "синьо сирене", дори и най-евтиното възможно...

Освен, ако не си абсолютно изтънчен "гурме" и държиш точно на марката. И парите изобщо не са ти проблем...
Но в случая става въпрос за едно сирене, което е много специфично и като вид, и като вкус, и като консистенция и няма аналог.
Ето ти малко информация:

Маскарпоне

"Произход: Италия
Мляко: краве
Масленост: 75%
Консистенция: кремообразна
Маскарпоне е типичен продукт от областта Ломбардия. Името му произлиза от «маскарпа» - вторичен продукт, извличан от суроватката при приготвянето на типичните твърди италиански сирена.
Макар че се описва като сирене, всъщност по начина си на производство по-скоро прилича на киселото мляко. За производството му се ползва натурална растителна мазнина, добивана от семената на дървото тамаринд.
Маскарпоне е меко, свежо, бяло до сламено-жълто сирене с компактна структура, но еластично и подходящо за намазване. Има мек маслен вкус.
Предложение за консумация: Добавя се към най-прочутите италиански десерти, най-често в комбинация с коняк.
Комбинира се добре със: светла бира с плодов аромат, сладки десертни вина."

Както разбра, маскарпонето е нещо средно между леко топено сирене и пълномаслено изцедено кисело мляко.
И тъй като на тебе ти е необходимо явно за сладкиш, аз бих ти препоръчал да използваш добре изцедено пълномаслено кисело мляко, защото твърде често в топените сирена добавят сол.

"Не винаги е най-правилно да постъпиш правилно."

Редактирано от Sapiens на 04.05.08 19:53.



Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* сладки6 тaня   21.04.08 01:55
. * Re: сладки6 Sapiens   21.04.08 03:34
. * Re: сладки6 doliii72   03.05.08 22:09
. * Re: сладки6 Sapiens   03.05.08 22:45
. * Re: сладки6 doliii72   04.05.08 15:06
. * Re: сладки6 Sapiens   04.05.08 19:34
. * Re: сладки6 бoдилчeтo   21.04.08 15:00
. * Re: сладки6 Kaлoмaин   21.04.08 15:17
. * Re: сладки6 3вeнeвия   21.04.08 16:12
. * Re: сладки6 _Meдeя_   22.04.08 11:25
. * Re: сладки6 Me4тaтeлKa   22.04.08 11:48
. * Re: сладки6 kиkи-pиkи   23.04.08 10:16
. * Re: сладки6 Moли   23.04.08 19:16
. * Re: сладки6 Дopи   23.04.08 19:20
. * Re: сладки6 3aeka   23.04.08 20:41
. * Re: сладки6 Cyзи   23.04.08 21:32
. * Re: сладки6 3aeka   24.04.08 09:42
. * Re: сладки6 Meчo_Пyx   24.04.08 14:10
. * Re: сладки6 Stefanie   02.05.08 11:07
. * Re: сладки6 Sapiens   02.05.08 12:44
. * Re: сладки6 Stefanie   02.05.08 13:07
. * Re: сладки6 Sapiens   02.05.08 18:24
. * Re: сладки6 Meчo_Пyx   05.05.08 01:05
. * Re: сладки6 Stefanie   05.05.08 12:28
. * Re: сладкиш Stefanie   27.04.08 17:05
. * Re: сладкиш Иpeтo   04.05.08 23:18
. * Re: сладкиш Stefanie   05.05.08 12:19
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.