Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 06:05 17.07.25 
Клубове/ Хоби, Развлечения / Готварски рецепти Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Ако го обработваш топлинно преди готвене: [re: *Mими*]
Автор martyr (мчк)
Публикувано02.05.08 08:51  



имай предвид няколко неща:

Повечко мазнина. Щипка сол. Никаква течност.

Пържене "до прозрачност" се прави на по-слаб огън, защото ако достигнеш температурата на "екструдиране" (оризова пуканка - ХАХАХА, ще повярваш, като го видиш) или на загаряне - ще трябва да го изхвърлиш после.

Аз лично престанах да го пържа предварително. Ако искам по-мазен ориз за гарнитура го запържвам след сваряване със зеленчуците в собственият им бульон. 4-тинка пакетче масло обикновено стига, за да му подобри вкуса и аромата.

Иначе по принцип - вкуса и аромата на Пилаф, който остава в ориза след варене не ми харесва. Винаги се "оливам" с подправките поради тази причина.



Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* Срам не срам ама ще питам *Mими*   30.04.08 22:34
. * Re: Срам не срам ама ще питам zver4o   30.04.08 22:37
. * Re: Срам не срам ама ще питам Sapiens   01.05.08 00:28
. * Е да си призная *Mими*   01.05.08 14:34
. * Ако го обработваш топлинно преди готвене: martyr   02.05.08 08:51
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.