|
Тема |
Ако го обработваш топлинно преди готвене: [re: *Mими*] |
|
Автор |
martyr (мчк) |
|
Публикувано | 02.05.08 08:51 |
|
|
имай предвид няколко неща:
Повечко мазнина. Щипка сол. Никаква течност.
Пържене "до прозрачност" се прави на по-слаб огън, защото ако достигнеш температурата на "екструдиране" (оризова пуканка - ХАХАХА, ще повярваш, като го видиш) или на загаряне - ще трябва да го изхвърлиш после.
Аз лично престанах да го пържа предварително. Ако искам по-мазен ориз за гарнитура го запържвам след сваряване със зеленчуците в собственият им бульон. 4-тинка пакетче масло обикновено стига, за да му подобри вкуса и аромата.
Иначе по принцип - вкуса и аромата на Пилаф, който остава в ориза след варене не ми харесва. Винаги се "оливам" с подправките поради тази причина.
|
| |
|
|
|