|
Тема |
Re: Тъпичък въпрос за туршии [re: Mitreshopa] |
|
Автор |
Sapiens (master Merlin) |
|
Публикувано | 20.04.08 19:55 |
|
|
Царската туршия класически се прави основно от камби, и то червени.
Нарязват се на сектори или някакви парчета и се осоляват за няколко часа ( до 8 - 10 часа максимум ) със смес от сол и захар в определени пропорции.
След това се добавят розички карфиол, скилидки чесън и подходящи парчета прясно зеле, всичко се обърква, тъпче се с известно натискане в различни по големина буркани ( аз предпочитам 3 или 5- литрови ), отделеният при осоляването сок се преварява и се налива в бурканите. Ако не стигне се прави същата смес от сол и захар.
Ще постна отделно няколко хубави рецепти за царска туршия, като всяка от тях претендира точно тя да е "най-царската", но вие ще си изберете по ваш вкус.
"Не винаги е най-правилно да постъпиш правилно."
|
| |
|
|
|