|
Тема |
Re: Тъпичък въпрос за туршии [re: Sapiens] |
|
Автор |
Mitreshopa (nasty) |
|
Публикувано | 20.04.08 09:42 |
|
|
Благодаря ти, и на Морската вълна, и на Звеневия за съветите и поясненията (що е то "маринована//сурова" туршия и т.н. )Сeга поне разбирам кое какво прави...с едно изключение - ЗАХАР в туршия?!?.
Отделно благодаря на Рибката че ми припомни че и от бамя става туршия. Специално благодаря на Нелка дето потвърди че освен себе си не считам никого тук в клуба за тъп....Е, в сферата на кулинарията де, айде без да се увличам и аз в творчески самокритики.
Още един въпрос за технологията. Правя си чат пат кисело зеле или гамби туршия със смес сол/вода, добавям чесън,копър и люто чушле, излизат не зле. Забелязвам че след като налея (леко затоплената) смес сол/вода до ръба на бурканите (от 750 мл до 3 л. буркани) след ден зеленчуците кат' че ли попиват част от водата и трябва да добавям вода за да не стърчат във въздуха. На първия ден добавям...не малко, на втория - малко по малко но все пак добавям и разбира се отварям и затварям буркана. Това не противоречи ли на правилото "Затваряш буркана и само претакваш"?
PANEM ET CIRCENSES
|
| |
|
|
|