|
Тема |
Re: Свинска супа [re: Maмa Mъpмopaнa] |
|
Автор |
morska valna (морско чедо) |
|
Публикувано | 02.12.07 18:28 |
|
|
Както съм написала в предния си постинг,обезателно мръвката ми е с костта.Слагам водата и месото да заврат и отпенвам докато не остане бистро.След като свърша с опенването пущам солта,черен пипер на зърна и зеленчуците като се съобразявам с времетраенето на увирането на всеки зеленчук.Когато имам богат избор слагам пиперка,зеле,морков,грах,корен от пащърнак,корен от магданоз,картоф,домати,лук(даже за зимата си замразявам във фризера торбички).Аз обичам зеленчуците да са ми нарязани на кубчета.Домата и фидето ги пущам заедно,защото те искат малко варене.След като я сваля от котлона слагам освен магданоз и керевиз(целина).Ако ще я застройвам и правя от варената застройка.Понякога заменям свинското с телешко или пилешко.Сервирам с резенчета лимон.Който не иска да му се мотка резенчето,си цеди от лимона сок в супата.
П.П.Имам една позната,която не обича да яде зеленчуците на кубчета както и вие.Тогава ги пасира ,но не съвсем на пюре,а на по-едро.Преди години,когато ги нямаше на пазара пасаторите ползвахме месомелачката.Даже сме си правили нещо като консервирана подправка за супи.Моркови,пиперки,магданоз,керевиз и домати смилахме,посолявахме и варяхме пет минути за капачката.
У нас този вид супи "изчезват" от тенджерата за отрицателно време.Даже сега в сезона на вирусите и грипа са много полезни.
|
| |
|
|
|