|
Тема |
Re: Кой уважава "ШКЕМБЕ ЧОРБА" [re: мopckия] |
|
Автор |
мopckия (новак) |
|
Публикувано | 01.11.07 18:37 |
|
|
Аз я правя така:Сварявам телешко и съвсем малко агнешко шкембе плюс телешко рагу на едно място,отделно свинско.От свинското изхвърлям бульона и дамара да не нагарча,и гоприбавям към другото месо.Когато е сварено отделям месото за нарязване .Ако бульона е примерно 5 кофички от кисело мляко в една купа разбърквам 5 жълтъка/желателно домашни/,5 равни с.л. пресято брашно,5 с.л. кисело мляко и чер пипер.От горещия бульон сипвам по-малко при непрестанно бъркане да не се пресече и така до уеднаквяване на температурата.Връщам всичко в тенджерата и на много слаб огън да се загрява.Слагам 2 с.л. винен кулинар,може и 3,и го оставям да се сгрява.През 5 минути го разбърквам.След около 3 часа почва да се обръща ,момента е преди бурно завиране.Слагам сол на вкус и още малко, да се обръща като по-често го бъркам.Преди това съм счукал 1-2 глави чесън.Разбърквам 5 равнис.л. кисело мляко в купа и пак съвсем по-малко прибавям бульон да не се пресече.Като пак се уеднакви температурата го връщам обратно.Слагам половината чесънили целия.От горещия бульон му омеква лютивината.Слагам и месото и го оставям още един път да почне да се обръща.Дерпам го настрана и слагам100-тина мл.олио с к.л. червен пипер на котлона.Съвсем малко,колкото пипера да си пусне цвета.Приблизително 10 сек. на газов котлон и го прецеждам при шкембето през цедка.Разбърквам и готово ,после който иска още чесън сол оцет.Изстинало и престояло 1 ден по-добре се овкусява и по-ми харесв.Айде Ако на някой му се играе да пробва и да пише.
|
| |
|
|
|