|
Тема |
Re: Как -Топъл шоколад [re: Jili] |
|
Автор |
bimbaaa (работяга) |
|
Публикувано | 01.11.07 10:03 |
|
|
Навремето, като бях малка и нямаше по магазите Финети и други подобни майка ми ни правеше течен шоколад.
Не е като този купешкия, който е на прах и се разтваря във вода, не е и като финетито- по-рядко става от него.Рецептата е:
300 гр сухо мляко на прах
125 гр масло - безсолно
6 супени лъжици какао
1 водна чаша вода
Може да се доваби и пудра захар в зависимост от желланата консистенция.
Маслото леко се разстопява или се оставя на стайна температура са омекне. Смесват се всички продукти. разбръква се с миксер.Разлива се в купички. Оставя се в хланилника за няколко часа.Образува се доста вкусна коричка. Дано ви хареса.
|
| |
|
|
|