|
Тема |
Re: Има ли смисъл от домашната храна? [re: MaмaMъpмopaнa] |
|
Автор |
Jennifer:) (приветлива) |
|
Публикувано | 13.07.07 20:16 |
|
|
Моето скромно мнение е, че готвенето върви няколко крачки след шиенето.
Вече почти никой не си шие вкъщи, защото излиза по-евтино, удобно, бързо и печели време да си купиш дрехата готова.
Същото е и с готвенето.
Има толкова готови неща, които могат да се използват директно или с някакви леки промени.
Хората са ги приготвили, от нас се иска само да изберем.
Да не казвам, че има неща, които в домашни условия просто не могат да станат.
Знам, че тук ще вляза в спор със заклетите готвачи, но трябва да има и от едните, и от другите.
Признавам, че в последните години рязко съм изгубила форма за готвене именно заради готовите неща, ресторантите и полуфабрикатите и никак не съжалявам, защото ми се отваря време за мои удоволствия.
Правенето на компоти, лютеници, туршии и т.н. пък остана далеееече в спомените ми. Е, ако някоя моя леля ми предложи някаква вкусотия, с удоволствие хапвам, но аз не се разправям.
Изобщо не съжалявам, че домашните манджи отмират.
Радвам се!
|
| |
|
|
|