|
Тема |
Re: Какви манджи готвите с пилешко месо [re: Kaми] |
|
Автор | Eli (Нерегистриран) | |
Публикувано | 07.06.07 18:54 |
|
|
Ето една лесна и една бърза рецепта за пиле.
Пиле с лимон
Пилето се нарязва на порции, подправя се със сол и черен пипер и се слага в йенска тенджера. Добавят се 100г масло, 100г вода и сокът от 1 лимон, захлупва с с капака и се пече около 50 мин.
Пиле тапака (арменците и грузинците спорят чие е)
Понеже нямам тежък чугунен тиган с капак, в който се прави това пиле, използвам обикновен тиган и плосък капак от емайлирана тенджера. Важно е капакът да зарваря плътно тигана и да притиска пилето. Прави се с половинка пиле, но аз използвам само кълките-цели. Отрязвам кълките заедно с горната им част. Слагам ги в една найлонова торбичка и ги начуквам с една дъска с дръжка. Целта е да станат по-равномерно дебели. Подправям със сол и черен пипер, може ис др.подправки по желание. В тигана загрявам 50гр масло и слагам двете кълки една до друга, затискам с капака и отгоре захлупвам една тежка тенджера да държи пилето натиснато с капака, че то се съпротивлява. Пържа на силно 10 мин от едната страна, обръщам и пържа още 10мин от другата.
От останалата в тигана мазнина може да се направи сос. И на двете яденета вървят картофено пюре, или пържени картофи, или сотирани и естествено салата.
|
| |
|
|
|