|
Тема |
Ето и рецептата! [re: abettor] |
|
Автор |
bravoGogo (Професионалистъ) |
|
Публикувано | 30.05.07 16:26 |
|
|
Ястието се казва Кафта мишуе и е Ливанска по произход.
1-1.5kg агнешка кайма
2 ч.ч свеж нарязан магданоз
1/2 ч.ч свеж нарязан джоджен
1 голяма глава лук
1 к.л. канела
1 к.л. карамфил
1 к.л. индииско орехче настъргано
1 с.л. сол
1-2 ч.л. черен пипер
Лука се нарязва на много ситно...най-добре със робот да се смели
джоджена и магданоза си се нарязват също наситно. Смесват се съставките и се размесват. На дървено шишче предварително накиснато във вода се оформят топки или като кебабче и се слагат на барбекю-то.
Вкуса е незабравим Ако не можете да се сдобиете с агнешка кайма може да сложите и телешка....но агнешката е оригинала.
Рецептата е от интернет
Карамфила и канелата може да не ги слагате (аз даже и без индииско орехче съм го правил и е супер) или да ги намалите. Например в Йордания не слагат карамфил а канелата е сведена до една щипка да речем...Чувал съм че в Ирак му слагат повече карамфил...
Aquila non capit muscas
|
| |
|
|
|