|
Тема |
Re: БАНИЦА [re: rъ] |
|
Автор | pishmangotvachka (Нерегистриран) | |
Публикувано | 10.05.07 16:11 |
|
|
Защо всички пишат, че гасят млякото със сода? Ми аз зная, че содата се гаси с киселото мляко, за да не мирише. Да ви кажа и аз как си правя баницата. В подмазана тавичка си редя пластове от:
4-5 яйца, половин кофичка кис. мляко, олио на вкус, 1 ч.л. сол и 1 ч.ч. прясно мляко. Сода не ползвам за баница, тя е за тутманици. Като наредя пластовете гледам да ми остане от сместа, добавям още малко прясно мляко, набучвам баницата с лъжица доста нагъсто и заливам със сместа. Може масалце за финес отгоре и пека на 220 градуса, а ако зачерви доста, обръщам на 190-200. Фатката идва при изваждането. Напръсквам с вода и обръщам тавата върху кърпа на плота. Оставям така поне 20-30 мин. и чак тогава обръщам тавата нагоре. Е, случвало ви се е веднаж-дваж да се отлепи при вдигането, но с кърпата си я повдигам и по този начин баницата остава пухкава, дебела, а не сплескана и глетава. Освен това с комбинацията прясно и кисело мляко става по-вкусна от тази, само с кисело. Да ви е сладко!
|
| |
|
|
|