|
|
| Тема |
Re: Китайска кухня [re: rahhan] |
|
| Автор | Maя (Нерегистриран) | |
| Публикувано | 05.05.07 22:29 |
|
|
|
особено това си харесах:
Пържени ябълки със сусам
и
Панирани банани
за който не му се отваря сайта, ето ги рецептите:
Пържени ябълки със сусам
Продукти: 2 едри зелени ябълки, 1/4 чаена чаша царевично брашно, 1 чаена лъжичка захар, 1 супена лъжица сусам, 1 белтък, 1 супена лъжица студена вода, растително олио за пържене, сусам за поръсване. За сиропа: 2/3 чаена чаша захар, 2 супени лъжици вода, 1 чаена лъжичка лимонов сок.
Белтъкът се разбива леко. Прибавят се водата, захарта, царевичното брашно и сусамът. Всичко се разбърква на гладка смес.
Ябълките се обелват и се нарязват на 8 резенчета или на тънки кръгчета, като се почиства семенната част. Потапят се в белтъчната смес и се овалват отвсякъде. Пускат се в обилно количество сгорещена мазнина и се изпържват до зачервяване. Изваждат се и се отцеждат.
Приготвя се сиропът. Захарта, водата и лимоновият сок се смесват и се бъркат на слаб огън, докато захарта се разтопи. След като заври, сместа се оставя да къкри леко на съвсем слаб огън. Когато сиропът започне да потъмнява, се сваля от огъня и се оставя да престои няколко минути.
Ябълките се нареждат в чиния за сервиране, поливат се със сиропа и се поръсват с малко запечен сусам.
---------------- -------- ---------------- ----------- -------------
Панирани банани
Продукти: 4 банана, 2 яйца, 4 супени лъжици бращно, 2 супени лъжици нишесте, щипка бакпулвер, нишесте за овалване, растително олио за пържене.
Яйцата се разбиват с брашното, нишестето, бакпулвера и малко вода. Полученото гладко тесто се оставя да престои 20 минути.
Бананите се обелват и се нарязват на парченца с дължина 3 см, които се овалват най-напред в малко нишесте, а след това – в тестото за паниране. Пържат се в обилно количество силно сгорещена мазнина.
По желание може да се поръсят с пудра захар.
.........
когато стана специалист в тези рецепти, ще ви се обадя
| |
| |
|
|
|