Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:53 10.11.25 
Клубове/ Хоби, Развлечения / Готварски рецепти Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Re: Китайска кухня [re: rahhan]
АвторMaя (Нерегистриран) 
Публикувано05.05.07 22:29  



особено това си харесах:
Пържени ябълки със сусам
и
Панирани банани



за който не му се отваря сайта, ето ги рецептите:

Пържени ябълки със сусам


Продукти: 2 едри зелени ябълки, 1/4 чаена чаша царевично брашно, 1 чаена лъжичка захар, 1 супена лъжица сусам, 1 белтък, 1 супена лъжица студена вода, растително олио за пържене, сусам за поръсване. За сиропа: 2/3 чаена чаша захар, 2 супени лъжици вода, 1 чаена лъжичка лимонов сок.

Белтъкът се разбива леко. Прибавят се водата, захарта, царевичното брашно и сусамът. Всичко се разбърква на гладка смес.

Ябълките се обелват и се нарязват на 8 резенчета или на тънки кръгчета, като се почиства семенната част. Потапят се в белтъчната смес и се овалват отвсякъде. Пускат се в обилно количество сгорещена мазнина и се изпържват до зачервяване. Изваждат се и се отцеждат.

Приготвя се сиропът. Захарта, водата и лимоновият сок се смесват и се бъркат на слаб огън, докато захарта се разтопи. След като заври, сместа се оставя да къкри леко на съвсем слаб огън. Когато сиропът започне да потъмнява, се сваля от огъня и се оставя да престои няколко минути.

Ябълките се нареждат в чиния за сервиране, поливат се със сиропа и се поръсват с малко запечен сусам.

---------------- -------- ---------------- ----------- -------------

Панирани банани



Продукти: 4 банана, 2 яйца, 4 супени лъжици бращно, 2 супени лъжици нишесте, щипка бакпулвер, нишесте за овалване, растително олио за пържене.

Яйцата се разбиват с брашното, нишестето, бакпулвера и малко вода. Полученото гладко тесто се оставя да престои 20 минути.

Бананите се обелват и се нарязват на парченца с дължина 3 см, които се овалват най-напред в малко нишесте, а след това – в тестото за паниране. Пържат се в обилно количество силно сгорещена мазнина.

По желание може да се поръсят с пудра захар.

.........

когато стана специалист в тези рецепти, ще ви се обадя



Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* Китайска кухня milka73   21.04.07 16:19
. * Re: Китайска кухня Amelia   23.04.07 09:41
. * Re: Китайска кухня kaпpиз   24.04.07 14:22
. * Re: Китайска кухня Eдин.Kиxoт   24.04.07 14:43
. * Re: Китайска кухня CVETETO31O1   02.05.07 11:46
. * Re: Китайска кухня CVETETO31O1   02.05.07 12:11
. * Re: Китайска кухня rahhan   05.05.07 07:58
. * Re: Китайска кухня Maя   05.05.07 22:15
. * Re: Китайска кухня Maя   05.05.07 22:29
. * Re: Китайска кухня rahhan   06.05.07 10:36
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.