|
Тема |
Re: дайте идея за супа или манджа от грах [re: пoли] |
|
Автор | Roxana (Нерегистриран) | |
Публикувано | 26.04.07 22:30 |
|
|
Аз следя тази тема с огромен интерес.
Спомних си как майка ми правеше грах с месо. Купуваше прясно месо (навремето не се замразяваше....) и го сваряваше с дафинов лист, сол, черен пипер, бахар и лук, нарязан на големи резени и моркови.
Като омекне месото и се отдели от костите (месото може да е свинско, телешко, пилешко...каквото ви харесва...), тя сваляше тенджерата от котлона и изваждаше месото, обезкостяваше го и го слагаше в друга тенджера, заедно с прецедения бульон.
После добавяше граха, оставяше да заври само за около 5 минути и добавяше запръжка и нарязан магданоз.
Запръжката най-обикновена, глава лук се запържва в мазнина, и като омекне, се добавя лъжица две брашно, и малко домати, пресни или от консерва, но тя не оставяше да се запържва много, само колкото да се намокрят продуктите в топлата мазнина (много внимаваше да не заври силно мазнината и да не замирише на загоряло, само леко затоплена, колкото да поеме и намокри продуктите).
|
| |
|
|
|