|
Тема |
Re: Китайска кухня [re: Amelia] |
|
Автор |
kaпpиз () |
|
Публикувано | 24.04.07 14:22 |
|
|
сваряваш ориз 2 към 2 отношение.Прецеждаш го.В олио зопържваш 2 яйца като ги бъркаш ,да са хубаво упържени.Слагаш нарязан колбас на кубчета ,бъркаш за кратко.накрая слагаш ориза ,прибавяш соев сос ,овкусяваш го и готово.Аз при варенето на ориза поставям вегета.
ориз с яйца това е рецептата.
Кажи имаш ли възможност да пазаруваш от китайски магазин ,ако е така ще ти напиша рецепти,но продуктите са важни.
По същия начин приготвям и ориз със зеленчуци,каквито имам ,нарязани на жулиени.Не слагам там обаче яйце и колбас,но кълновете са задължителни.
използвам често ,бамбукови връхчета или пролетен бамбук,черна дървесна гъба,цвят от лотос,соеви ленти,оризови спагети за салата и др.
|
| |
|
|
|