|
Тема |
Re: Китайска кухня [re: milka73] |
|
Автор | Amelia (Нерегистриран) | |
Публикувано | 23.04.07 09:41 |
|
|
Аз правя едно много лесно, за което трябва соев сос (но то май винаги за китайското е необходим).
Нарязвам на тънки ивички пилешко месо. Ако се сетя го мариновам за една нощ и го оставям в хладилника. В загрято олио запържвам месото. Прибавям нарязан на дълго и тънко (като кибритени клечки) праз, моркови, чушка, една малка люта чушка, тиквичка (прибавям ги и в тази последователност- т. е докато едното се пържи, нарязвам другия зеленчук). Прибавям соев сос (не слагам сол, защото соса е солен), портокалов сок (може и ананасов), 1-2 лъжици балсамов оцет, разанче лимон, или портокалова коричка (после го изваждам) и щипка захар. Накрая (зеленчуците да са останали хрупкави), нарязвам на тънки ивички китайско зеле). Да се вари още 2-3- минути, за да остане и зелето хрупкаво.
Поднасям с варени, по начина на приготвяне от пакетчето нудели.
|
| |
|
|
|