|
Тема |
Продължение: телешка/говежда пържола |
|
Автор |
Eдин.Kиxoт (де ла Мерудия) |
|
Публикувано | 11.04.07 13:10 |
|
|
Поради заключването на другата тема по някакви много важни нестандартни съображения, продължавам я тук, в нова тема. Последното съобщение в онази беше, че телешкото е розово, а говеждото — червено. Разликата се получава поради разликата в храненето. Телетата я карат още предимно на мляко, докато възрастните говеда ядат твърди храни като сено, зърнени храни, тревисти растения и др. Така че има и телешко, което червенее, ако телето е започнало вече смесеното хранене. По принцип телетата за телешко се държат на затворено и се хранят само с мляко. Така поради липсата на движение месото им (мускулните влакна) не става жилаво, не почервенява заради млечната диета и дори избледнява.
Пречка е за себе си глупеца,
пречка е за другите мъдреца.Редактирано от Eдин.Kиxoт на 11.04.07 13:10.
|
| |
|
|
|