"идеот бе казал че фасула е вреден"
Доколкото знам, при фасула е условно неблагоприятен въпроса за обвивката(ципата) на зърното; не знам дали вреди и доколко захарта в салатите...
Съветвам те да се довериш на италианските продукти(от добри марки), вкус, стил на готвене и т.н., защото особено средна и южна Италия особено са си 1. свят, обаче серия "В", но за храна, готвене, цялата страна е уникална, както вече казах....Помисли си сама, че над 60% от културните(художествени) ценности на човечеството се намират в Италия.Това предполага ,все пак, известна изтънченост(но не префиненост) на вкуса и практиката и в храненето.България и тя е ценна в кулинарно отношение, обаче трябна да се внимава много главно в следните насоки:склонноста, към прекалено мазно, към недопечени тестени продукти, прекалено ръсене на подправки(грубовато отношение към вкуса), към наблягане на по-малко ценните продукти(напр. в една баница да се сложи съвсем малко сирене, а тя самата да е дебела и мазна), недоизпичане и на други неща(кебапчетата са недопечени, пиците са недопечени...), неизползването на зехтин(скъп за България), общо казано-недобро качество на масовата култура на хранене!
Добрата новина е ,че чревоугодничеството е грях, така че човек, независимо дали ще е по метода "Джаста-Праста" или "Циндил-Пиндил", трябва да стигне до рационално хранене, без увличане в "угаждане"....
Лозунг, заимстван от "Златния телец" на Илф и Петров,окачен в съветски ресторант:"Вкарвайте в организма си топли храни и мезета!"
|