|
Тема |
рецепта [re: nc] |
|
Автор | Cлaдypka (Нерегистриран) | |
Публикувано | 14.12.06 17:52 |
|
|
Прасковите се слагат в гевгир да се отцедят.
От 200 гр бра6но, 75 гр zахар, 1 4аена лажи4ка бакпулвер, 1 яйце, 75 гр краве масло сиzмесва тесто,което се раzделса на 3 топки.Тортена форма с диаметар 26 см или 28 см се покрижа с хартия zа пе4ене /тортената форма да е от ония с подвижната стена, като прьстен/.Едната топка се раzпределса по дьното на формата, а другите две се оформят като тьнак салам и се нанасят по стените на формата.
Отделно се сварявят 2 пак. ванилов пудинг на Др.Откер според укаzанисата, но с те4на сметана /да не е растителна/.Прасковите се редят обарнати надолу варху тестото.Кремат се иzлива отгоре, zаравнява се.Пе4е се в предварително zагрята фурна на 180°, 60 минути.Трябва да преспи в хладилник 1 но6т, беz да се вади от фромата, в противен слу4аи сте се прьсне.
Може прасковите да се zаменят с цели, обелени и беz семки ябьлки.
Или с кру6и /от компот или пресни на половинки/,но се zалижат с 6околадов пудинг.
|
| |
|
|
|