|
Тема |
Re: Рецепта за щрудел с готово кори [re: Бoни] |
|
Автор |
Kitten (in love) |
|
Публикувано | 30.11.06 18:02 |
|
|
Щрудел с ябълки ли имаш предвид?
Много просто, бързо и лесно става
Необходими продукти: ябълки, галета, орехи, захар, канела, олио и разбира се, корите
Настъргваш ябълките на едро ренде, изстискваш леко настърганото от сока да не са твърде водни. Сипваш си олиото в една чашка. Разстилаш кората пред теб, взимаш една вилица, топиш в олиото и напръскваш кората - не прекалявай, просто да има тук там капки олио. В единия край на кората слагаш ред настъргани ябълки (примерно 1/2 см дебел ред и 2-3 см широк) и върху тях с една лъжица ръсиш последователно: 1-2 лъжици галета, 1 лъжица орехи (нарязани или смлени според предпочитанията), 1 - 1,5 лъжици захар (с 1 лъжица става сладко, с повече - много сладко), канела на око. И започваш да навиваш кората. На всяка сгъвка леко топиш пръсти в олиото и минаваш с пръсти отгоре по сгъвката. Накрая редиш всяка кора в намазана с олио тавичка и печеш в предварително загрята фурна 30-35 мин на 180-190 градуса. Като изстине или преди сервиране поръсваш с пудра захар (ако искаш).
Да ти е сладко
П.С. Същата рецепта, но с настъргана тиква се превръща в тиквеник (евентуално ако не харесваш тиква с канела, можеш да я пропуснеш)
|
| |
|
|
|