|
Тема |
Re: Арабска кухня [re: Bobrix] |
|
Автор |
Eлф (Indian) |
|
Публикувано | 28.11.06 00:06 |
|
|
Купуваш си , и ако е сух го накисваш от вечерта. Смилаш го в блендер или кухненски робот на фина паста с малко вода, ама не много. Добавяш чесън и джинджифил също счукани на финна паста, черен пипер, чили (лЮт червен пипер), 1/2 ч.л. сода за хляб, млян кимион, сол, пресен кориандър или магданоз нарязани на ситно и лук.. аз понякога за настроение му добавям едно яйце, но тогава не слагай вода, че се подмокря. В общи линии представи си кЮфтета, но мънички, колкото топчета за голф. Пържат се в претопено краве масло, което тук наричт Гхи, но ако нямаш здраве да е, ползвай олио. Според предпочитанията можеш да ги отъркаляш преди това в брашно, но оригиналната рецепта е да заместиш брашното със сусамово семе.
Аз го сервирам със чапати (хляб) и кисело мляко с чесън и кориандър!
Бон Апети!
|
| |
|
|
|