|
Тема |
Ето как се прави кашата... [re: _Sheherezada_] |
|
Автор |
bilivo (Mermaid+if) |
|
Публикувано | 08.11.06 16:57 |
|
|
... от северозападна България
Трябва да имаш СТУДЕН пилешки бульон като за начало.
Накъсваш сварено пилешко бяло месо на ивички и го овалваш в чесън, червен пипер, черен пипер, солчица, малко къри, малко бял пипер, може и в готова подправка за пиле, но внимавай, че има много сол в тях
Самият процес на приготвяне на кашата протича така:
в олио се запържват няколко лъжици брашно (на моя тиган - в около 0,5 см дебелина на слоя олио запържвам 3 супени лъжици и стават 3-4 порции); след като достигне златист цвят, с черпак лека-полека се добавя от студения бульон и се бърка бързо, за да се получи хомогенна смес. Ако бульона е горещ, почти 100% сигурно е, че ще станат буци. Слагаш толкова бульон, колкото порции ти се струва на око, че са необходими и най-вече така, че да не стане прекалено рядко съобразно количеството брашно вътре.
Когато се забърка кашата се добавя месото с подправките и се остава хубаво да покъкри като се разбърква, за да не загори.
Накрая се поръсва обилно с магданоз!
Това е сред най-любимите гозби на нашата трапеза
Да ви е сладко!
|
| |
|
|
|