|
Тема |
Re: обикновена туршия [re: Oливия] |
|
Автор | D.G. (Нерегистриран) | |
Публикувано | 01.11.06 10:22 |
|
|
Ето ти рецепта от баба ми !Правиш си саламура от вода и сол така ,че като сложиш яце в нея да изплува . В качето/бидона / си редиш - зелени доматчета ,моркови ,карфиол ,ратун / добре да е от старите сортове не хибридните ,защото те се разлигавят/,като ги надупчваш на няколко места в чепките с гвоздей /вилица/ . На всеки ред от подредения зарзават наливаш 1 част от солената саламура + 2 части чиста студена вода.Отгоре си правиш венче от лозови пръчки ,тънки клонки с листа от дюля и вишна, затискаш с камък. Преточваш 3-4 пъти. Ако искаш в късен етап да я съхраниш за по дълго -слагаш и натриев бензоят. Успех! Да ти е сладко !
|
| |
|
|
|