|
Тема |
Re: Индийски рецепти... [re: abel] |
|
Автор |
Josefine (jujicat) |
|
Публикувано | 26.09.06 20:33 |
|
|
Аз лично не ям агнешко,но тази рецепта с агнешко(ако и повечето индийци да са вегетарианци)ми се вижда интересна:
АГНЕШКО ЯСТИЕ "БХУНА ГОШТ"
Това е пикантно ястие с агнешко.За едно богато,засищащо меню,се поднася с ориз,"дхал"(леща яхния) и "райта"(кисело мляко с краставички).
Продукти:1 глава лук,2 скилидки чесън,3 средно големи домата,750г нетлъсто агнешко месо,щипка сол,4с.л.лимонов сок,55г краве масло,1ч.л.чили на прах,2ч.л.млян кориандър,1ч.л.кимион,1ч.л.куркума,1ч.л.черен пипер,1 кубче месен бульон,300мл вряла вода,400г консерва домати.
Обелете лука и го нарежете.Смачкайте обеления чесън и нарежете пресните домати на четвъртинки.
Нарежете месото на кубчета и прибавете солта и лимоновия сок,разбъркайте добре и оставете месото да престои около 15мин.
Разтопете маслото в тиган.Задушете в него лука и чесъна на слаб огън ,докато омекне.Прибавете всички подправки,пипера,лука,чесъна и доматите към агнешкото месо.След това изсипете цялата смес в дълбока тенджера.
Разтворете бульона и го излейте в тенджерата.Прибавете доматите.Оставете да кипне на слаб огън,като разбърквате от време на време.
Оставете за 20-25мин.сместа на огъня.Прибавете още малко чили на прах за по-пикантен вкус.
И в заключение нещо за индийската кухня.
Веднъж тя ме нагости със
скариди с къри,ориз,накиснат
от предния ден,и мъничко пиперен
сос.Имах чувството,че в този живот
не мога да пожелая нищо повече.
Рабиндранат Тагор
|
| |
|
|
|