ПАНИРАНА РИБА
-------------------------------------
150Г. бяла риба, 30 г. бяло нишесте, 1 белтък, олио, лют червен пипер ,сол.
Рибата се измива и почиства, нарязва се на дребни късчета, маринова се за 10-15 минути в сос от алкохол и соев сос.Овалва се в смес от разбития на сняг белтък и нищестето и се пържи в силно сгорещено олио.Преди поднасяне се поръсва с лютия пипер.
РИБА С ГЪБИ И БАМБУКОВИ ВРЪХЧЕТА
-------------------------------------------------------
150г. риба, 30 г. бамбукови връхчета, олио, 50 г. сухи гъби, 20 мл. соев сос , 20 мл. шери или вермут, 1 с.л. сусамово олио, 1 глава кромид, 1 с. л. захар, 20 г. бяло нишесте, сол, джинджифил, 200 мл.зеленчуков бульон.
Рибата се почиства, измива,правят се дълбоки разрези от двете и страни.Изпържва се от двете срани в обилно олио.В друг съд се изпържват в силно загрято олио нарязаните на купчета бамбукови връхчета и предварително накиснатите в хладка вода гъби.Запържват се ,долива се соевият сос, алкохолът, сусамовото олио, малко от бульона ,лукът/ситно нарязан/, джинджифилът, захарта, солта.Разбърква се 1-2 пъти.Добавят се порциите риба.Ястието се захлупва и се задушава на слаб огън.
|