|
Тема |
Re: Сусамов тахан [re: lPA] |
|
Автор | Питaщ (Нерегистриран) | |
Публикувано | 20.06.06 19:08 |
|
|
Имам проблем с имената, ама не с приготвянето на хумуса и мога да ти кажа с отговорност - и в къщи можеш да го докара точно както в ресторант.
Гъстотата му зависи колко е омекнал преди меленето му (аз го накисвам една вечер и го варя поне 2 часа). Ако искаш да е по зърнест, по груб а не кашичка, просто го мелиш по малко и го опитваш от време на време. А, и по малко техина и течности да му добавяш. Инаше можеш да го направиш толкова фин че през сито да мине - просто опитвай по време на меленето. Останалото е въпрос на подправките - колкото повече лимон и чесън му слагаш толкоз е по...агресивен?И колкото повече зехтин, вода и тхина му добавяш толкова по рядък излиза.
Лично аз го обичам доста гъст и грубичък защото може и да се маже на филия хляб и да не се разлива от нея дори и като се обърне филията наопъки. А същия хумус мога да сложа и на дълбока чиния, да го разбъркам с малко повече тхина и да топя вътре я хляб, я моркови или краставици нарязани на дълго, и дори (с малко повече зехтин) да го ползвам като сос за салата. Просто трябва да експериментираш с времето на меленето и с добавките. Ааа, и не му сваляй кожичките от зърната преди меленето - в етническите ресторанти не правят това.
|
| |
|
|
|