|
Тема |
Re: От сусамовия тахан та пак до хумуса [re: Питaщ] |
|
Автор | Bиkи (Нерегистриран) | |
Публикувано | 18.06.06 16:11 |
|
|
Питащ, разбира се, че нахута е български продукт, никъде не съм споменавала, че се купува от арабски магазин. И разбира се, че чисти от клечки, но само ако си го купиш с клечки (аз не купувам такъв...)
Моите слаби познания по зърнени култури ми подсказват, че леблебия се нарича соята, а не нахута. (Доста са разнични, не само по размер...)
А за чистенето на кожичките на нахута - ами просто е, включваш в действие не само ръчичките, но и мозъчето Ето съвет от мен - вземаш една шепа сварен нахут и го претриваш между китките си - така кожичките сами падат. 1/2 кг не би трябвало да ти отнеме повече от 5 минути...
|
| |
|
|
|