Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:16 01.06.24 
Клубове/ Хоби, Развлечения / Готварски рецепти Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Re: Охлюви?????? [re: MaтaKocмaтa]
Автор Becи (сладкопойно)
Публикувано08.06.06 14:24  



Във фризера си нямам месо, но пък за сметка на това имам сигурно 5 кг охлюви и всяка година си ги подновявам, така че да имам и за зимата, защото ги обожавам. Вчера сутринта тръгнах за работа един час по-рано и съм събрала две големи торби, така че довечера ме чака чистене.
Аз никога не съм затваряла охлювите плътно, защото те със сигурно ще се задушат от влагата и от това, че не влиза въздух. Оставям винаги малко процепче, като затискам тенджерата или кофата с голям камък. Измивам ги хубаво и ги пускам във вряща подсолена вода за 10 мин. След това ги изваждам, пак ги измивам и ги вадя с една голяма губерка (игла), като изчиствам само черавцето, което излиза от ануса и това е напълно достатъчно, всичко останало е чисто. Най-големите и хубави черупки си ги отделям, пробивам връхчето на черупката, така че да стане дупчица и ги мия много хубаво.
Изчистените и измити със сол охлюви ги слагам в тенджера под налягане (за по-бързо) и ги варя около 20 мин.

Аз ги обичам по всякакъв начин, но най-много с ориз.
Запържвам лук, прибавям червен пипер и като се позапържи и той нарязвам един по-голям домат (обелен) и наливам вода. Като заври водата слагам измития ориз и охлювите, прибавям сол и ги оставям да си врат на слаб огън. След 15 мин. прибавям 6-7 черупки, нарязвам магданоз, девисил и чер пипер, захлупвам тенджерата и изключвам котлона без да я махам от огъня. Ами това е .

Друг вариант - слагам охлювите в краве масло на котлона, нарязвам доста пресен лук и пресен чесън (зимата съм ги правила с праз), запържвам за 5-10 мин., наливам малко бяло вино и 1 суп. лъж. лимонов сок, вегета, чер пипер, магданоз и това е.

Знам, че някои ги правят с доматен сос, но не съм пробвала. Довечера съм решила да ги направя на ризото с гъби и да видим какво ще стане. Сигурна съм, че ще ги изям. В къщи никой не ги обича и си ги ям сама





Вижте това е интересно

Редактирано от Becи на 08.06.06 15:22.



Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* Охлюви?????? Дaмe   07.06.06 15:59
. * Re: Охлюви?????? zver4o   07.06.06 16:35
. * Re: Охлюви?????? morska valna   07.06.06 20:29
. * Re: Охлюви?????? Salem   07.06.06 20:59
. * Re: Охлюви?????? morska valna   07.06.06 22:16
. * Re: Охлюви?????? zver4o   08.06.06 11:46
. * Re: Охлюви?????? Salem   08.06.06 12:47
. * Re: Охлюви?????? zver4o   08.06.06 13:46
. * Магданозът Ocoroвeц   07.06.06 21:51
. * Re: Охлюви?????? нaчkи   26.06.06 13:27
. * Re: Охлюви?????? zver4o   26.06.06 16:04
. * Re: Охлюви?????? MaтaKocмaтa   08.06.06 11:57
. * Re: Охлюви?????? Becи   08.06.06 14:24
. * Re: Охлюви?????? morska valna   08.06.06 18:35
. * Re: Охлюви?????? Пaньo Дoнeв   09.06.06 14:11
. * Re: Аз да попитам manika75   11.06.06 13:32
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.