Предвартелно посолената пъстърва се слага в йенска тавичка или друга но ако е възможно рибата да покрива почти цялото дъно. Поръсваш с бял пипер и девесил. Маслото се нарязва на тънки листа дебели около 1мм и се слага отгоре, навсякъде по рибата!....Много по добре става отколкото вътре. Вътре можеш да сложиш едно две жулиенчета бекон. Става страшно....Ако искаш после ги изхвърли за да не ги видят хората Печеш 10-15 мин на предварително загрята до 200°С фурна или докато не видиш един приятен червеникав загар на рибката...сервира се със резен лимон.
Винаги така я правя пъстървата и от няколко години още не съм почнал да търся нов начин
П.С. Никакви фолия и торби!!! Не ти трябват изобщо!
Aquilla non capit muscasРедактирано от bravoGogo на 26.04.06 17:34.