|
Тема |
Re: шКЕМБЕ чорба [re: Cмeшниk] |
|
Автор |
kakata (от Тобосо) |
|
Публикувано | 17.03.06 08:37 |
|
|
Потърси шкмебе полуфабрикат, вакуумирано. Става по-бързо или поне да е почистено. Хубаво шкембе има в месарския магазин в началото на пазара, точно срещу спиркита на трамвая.
Ако седнеш сам да си го чистиш, после ще ти се отяде.
Аз съм привърженик на класическата шкембе - чорба, без никакви подправки, освен чесън и червен пипер.
Шкембето, нарязано на малки парчета завира добре в подсолена вода, поохлажда се, прибавя се прясно мляко - количеството зависи от количеството на чорбата. Важното е да добие мътно-бял цвят. После в тигана се слагат 3-4с.л. олио в тях се запържва 1/2 с.л. червен пипер и това веднага се излива обратно в шкембето.
|
| |
|
|
|