|
Тема |
Вълча баница [re: Stefanie] |
|
Автор |
Mим (щура) |
|
Публикувано | 11.03.06 20:29 |
|
|
Взех рецептата от сайта "За дома" и я давам така, както е там. Направих я по дадените указания и се получи нещо прилично вкусно. Само че използвах 1 пакет кори и намалих малко и останалите продукти. Но нямаше да е лошо да има още едно руло, за да се запълни тавата докрай.
Един съвет от мен: работете много пестеливо с олиото, защото баницата става мазничка (всъщност преценете според това, колко е тлъстичък беконът).
Вълча баница
-------------------
Продукти:
400 г сирене
500 г гъби
350 г бекон
5 яйца
1 ½ пакет кори за баница
олио, сол, чубрица
Приготвяне:
Задушете гъбите в отделна тенджера (посолете ги на вкус), но без олио, за да се запази автентичният им вкус. След като изстинат, разбийте 1 яйце при тях и добавете 2-3 с.л. олио.
В друг съд намачкайте сиренето, добавете 2 яйца и малко олио. Ако сместа е прекалено суха (стои на буци), добавете малко кисело мляко.
Нарежете бекона на малки късчета и ги разбъркайте с 1 яйце.
Намажете дъното на тавата с малко олио и сложете един лист от корите.
На масата разстелете друга кора и нанесете равномерно по нея с лъжица от сиренето. Покрийте с втора кора и разстелете гъби. Върху следващата кора положете късчета бекон.
Завийте трите кори заедно на руло и го сложете в тавата. Пригответе още 4-5 такива рула, докато се запълни тавата, без да се натъпква (редят се на спирала).
Отгоре покрийте с два листа кори, като подгъвате краищата надолу за по-добър вид.
В съда от сиренето разбийте последното яйце и го изсипете върху баницата. Разнасете го равномерно отгоре, за да не остане суха кората. Поръсете с чубрица и печете около половин час – до зачервяване.
Добър апетит! 
|
| |
|
|
|