|
Тема |
тц [re: bravoGogo] |
|
Автор |
zver4o ((недоук)) |
|
Публикувано | 09.03.06 16:59 |
|
|
капама - от моя край това е: задушен заек с вино, лук, чесън,дафинов лист в основни линии. Като дойдох разбрах, че капамата е сбор от доста меса, но пък без сос (от такива, дето имат претенции да са баш-кулинари)
гювеч - пак там, това беше манджа със зеленчуци и някакво месо
кебап - това майка като почна работа в един много модерен за времето си стол на едно секретно предприятие, ги въведе по "дебелия рецептурник" в къщи - горски кебап, тас-кебап, винен кебап, ловджийски, тюрлю-кебап и май нямаше друг.
Съгласна съм с теб, че думата идва от арабската кухня и там кебапа е печене, но тук в БГ-то никой от тези кебапи не е печен, а е със сос. И съм съгласна с Един Кихот, че всичко е условно. А най-съм съгласна със себе си, че у нас яденето не е задължително да има име, за да се яде, а пък аз като не го готвя по никоя рецепта от книга, мога да си го кръстя както си искам. И би трябвало да съм писала някъде в поста, че това си е моята рецепта за ....
|
| |
|
|
|