|
Тема |
лозовите сърми [re: Lychezara] |
|
Автор |
ДжoДo (някаква такава) |
|
Публикувано | 02.03.06 13:28 |
|
|
Ги правя без да запържвам плънката.
Първия път като го направих, мислех, че ще станат сбити и че няма да се свари ориза. Да ама не! Стават си супер!
На половин килограм кайма добавям 1/2 ч.ч. ориз (може и да се накисне малко предварително), 1 глава ситно нарязан лук, черен пипер и обилно копър (казвам обилно, щото ми е замразен и направо ръся от торбичката, докато преценя, че е достатъчно - около 1 връзка) и 1/2 ч.ч. вода, за да стане каймата по-водна и отпусната. Разбърквам тази смес хубаво и започвам да си навивам сърмичките, както си се навиват обикновено. Задължително първо наливам малко олио на дъното на тенджерата, а отгоре - след като ги залея с вода, колкото да се покрият, слагам една ч.л. вегета или обикновена пикантина, една обърната чинийка да не се "разхвърчат" и ги варя на съвсем бавен огън около час. После ги оставям да си "изпият" сосчето и... в чинийте с кисело мляко!
Аз си ги ям като семки - без да ги топля даже са ми още по-вкусни! 
|
| |
|
|
|