|
Тема |
Re: Благодаря за идеята !:-) [re: baba Qga] |
|
Автор | 1 jena (Нерегистриран) | |
Публикувано | 17.02.06 10:55 |
|
|
Сигурно е, че става с парено тесто, но не съм опитвала. Става ли и за много фини украси ...???
Във всички случаи, ЩЕ СЪМ ТИ МНОГО БЛАГОДАРНА ЗА ПОВЕЧЕ ИНФО относно технологията при украсата с пареното тесто, както и за пропорциите на съставките за това парено тесто.
Това, което съм си записала в моите тефтери по въпроса е: " Прави се парено тесто, но не с масло, а с олио. Като стане готово се размесва хубаво с пудра захар, да стане като пластелин. Омесва се с хранителни бои в различни цветове. После се правят фигурките и се оставят да съхнат (не се пекат). Като изсъхнат, се втвърдяват сами. Такива продават и по сладкарниците (разни човечета и цветчета). Не са особено вкусни, но пък стават екстра за украса, стига да може човек да моделира добре",.Това е всички, което съм си записала по въпроса, но за съжаление няма запис на продуктите за приготвянето на самото парено тесто.
Въобще бях забравила за този вариант и добре, че напомни за него, та се поразтърсих по моите тефтери, но това, което открих е доста малко - само това, което цитирах по-горе.
Руснаците много използват машмалоуто, зефира, различен вид глазури, фондан, марципанова маса, мастика (ударението е върху първото "а"), "пастилы", захарна "тянучка", "вафла", захарен мус, пластика и т.н. Правят фантастични неща - с всякакви подробности по фигурите. Абе, направо изтънченост, изкуство.
Ако знаеш повече по въпроса - МОЛЯ ТЕ СПОДЕЛИ ГО !
Благодаря още веднъж и привет !
|
| |
|
|
|