Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:34 06.07.25 
Клубове/ Хоби, Развлечения / Готварски рецепти Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Re: Don't Overwork the dough ?!?! [re: Жe]
АвторEli (Нерегистриран) 
Публикувано15.12.05 16:46  



Най-лесното което се сещам е лимонов пай. Прави се с маслено тесто.
1ч.ч. брашно + 100г масло + 1 жълтък + 1 с.л. студена вода + сол.
Маслото извадено от хладилника се нарязва на малки кубчета и се слага в брашното. С нож се донаситняват кубчетата масло както са в брашното. Целта е да се получи нещо като трохи от маслото и брашното. Добавят се жълтъкът и водата и много бързо се омесва твърдо тесто. Оставя се в хладилника да почине половин-един час, разточва се малко по-голям кръг от средната форма за торта (Ф24см), слага се във формата, по края се оформя по-високо первазче, дупчи се с вилица и се пече в нагрята фурна около 190градуса 7-10мин, докато се позачерви. Отгоре слагам предварително сварен лимонов крем от 300г вода, сокът на 1 лимон, 1 с.л. препълнена брашно и няколко с.л. захар, колкото ви харесва на вкус. Отгоре се украсява със сварен разбит на пяна белтък, или с разбита сметана. Яде се студен.

От същото тесто се правят и всякакви кишове.



Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* Don't Overwork the dough ?!?! anaili   13.12.05 06:42
. * Re: Don't Overwork the dough ?!?! Eli   14.12.05 15:52
. * Re: Don't Overwork the dough ?!?! Жe   15.12.05 13:09
. * Re: Don't Overwork the dough ?!?! Eli   15.12.05 16:46
. * Re: Don't Overwork the dough ?!?! Жe   16.12.05 00:47
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.