|
Тема |
Re: Don't Overwork the dough ?!?! [re: Жe] |
|
Автор | Eli (Нерегистриран) | |
Публикувано | 15.12.05 16:46 |
|
|
Най-лесното което се сещам е лимонов пай. Прави се с маслено тесто.
1ч.ч. брашно + 100г масло + 1 жълтък + 1 с.л. студена вода + сол.
Маслото извадено от хладилника се нарязва на малки кубчета и се слага в брашното. С нож се донаситняват кубчетата масло както са в брашното. Целта е да се получи нещо като трохи от маслото и брашното. Добавят се жълтъкът и водата и много бързо се омесва твърдо тесто. Оставя се в хладилника да почине половин-един час, разточва се малко по-голям кръг от средната форма за торта (Ф24см), слага се във формата, по края се оформя по-високо первазче, дупчи се с вилица и се пече в нагрята фурна около 190градуса 7-10мин, докато се позачерви. Отгоре слагам предварително сварен лимонов крем от 300г вода, сокът на 1 лимон, 1 с.л. препълнена брашно и няколко с.л. захар, колкото ви харесва на вкус. Отгоре се украсява със сварен разбит на пяна белтък, или с разбита сметана. Яде се студен.
От същото тесто се правят и всякакви кишове.
|
| |
|
|
|