|
Тема |
Re: Талиатели със сьомга и лук [re: Eдин Kиxoт] |
|
Автор |
lilit_i (Sua sponte) |
|
Публикувано | 07.12.05 03:55 |
|
|
Предполагам, че на този фон е много лесно да предизвикате истински кулинарен празник с някои наши ястия.
Що се отнася до странните вкусови съчетания – до сега мислех, че определени манджи и мезета от Кипър са номер едно в това отношение. Например люви- това е сварен боб, подправен само с лимонов сок, зехтин и рока ( подправка, приличаща донякъде на целината, но с горчив вкус), амбелабуля -малки прелетни птички, хранещи се със смокини, сервират се задушени в масло или пържени, като единствената предварителна обработка е оскубването на перушината, и пържени кюфтета, на които вместо кимион се слага канела - явно съм изглеждала доста глупаво в момента, в който разбрах, че тази миризма не се носи от десерта, а от мезето, защото всички се спогледаха с усмивки.
Но признавам, че анасоновите бонбони, които освен че са черни е възможно да бъдат и солени, заслужават едно от челните места в класацията ми.
Благодаря за изчерпателната информация! Определено ще се възползвам ако посетя тази страна. Друго си е човек да е подготвен, някои изненади не минават за приятни.
Поздрави:
Lilith
“Само прекараният неразумно живот е приятен.” Софокъл
|
| |
|
|
|