Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:50 26.10.25 
Клубове/ Хоби, Развлечения / Готварски рецепти Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Re: Сърнешко - rezeptata-на кирилица [re: Chrissi]
Автор elynor (az)
Публикувано16.11.05 19:45  



Ето сега как готвят тук в Deutschland сърна или елен:
Марината - 1 литър червено вино /а може и повече, просто трябва месото да е покрито с маринатата/ + счукани 2-3 зърна бахар + 2-3 дафинови листа + черен пипер едро смлян + лъжичка чаена синап - аз счуквам зрънцата + 7-8 зърна хвойна смачкани + 2-3 супени лъжици олио + 1 супена лъжица соев сос + един нарязани резенчета обелен портокал + глава лук нарязана на едро + 2-3 скл.чесън срязани на две + 1-2 моркова и те срязани + целина корен или листи + 1 супена лъжица смес мащерка&Риган&Чубрица&рОзмарин/ако няма розмарин не е беда/ - месото се залива с маринатата покрива се с капак и в хладилника за 24 часа.
Купуваш Брацчлауч се казва, има го по магазините в БГ - това е една торба на вид изглежда като целофан.Ако не намериш, просто покриваш с алуминиево фолио.Такааааааа - значи, като се извади месото от маринатата се овкусява със сол и се слага в торбата /или в тавата/.Всички зеленчуци и плодове от маринатът се слагат и те вътре, самата марината се разбива с малко горчица и тя в торбата.Аз слагам допълнително още един нарязан портокал или резенчета ябълка.Пече се до готовност.След това сосат от печенето и ако е необходимо се прибавя от маринатата се презейда, слага се в тенджера и като клокне се прибавя заквасена сметана малка кутийка 200 грама или на вкус.Ако е необходимо сосат се сгъстява и на финала се прибавят задушени пресни габи - месото се залива.Тук го поднасят със сладко от боровинки, сварени картофи в подсолена вода предварително обелени или картофени кнедли, задушени зеленчуци и т.н.
Има и варинат друг - месото като го извадиш от маринатата да го шпиковаш с парченца бекон и после следваш рецептата.
Ние често готвим това ясите през зимата.Вкусно е и е много елегантно......
Дано ти хареса!
Дай доклад после!





Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* Сърнешко big_hunter   14.11.05 22:16
. * Re: Сърнешко Chrissi   15.11.05 11:39
. * Re: Сърнешко big_hunter   15.11.05 20:36
. * Re: Сърнешко - рецептата Chrissi   16.11.05 11:16
. * Re: Сърнешко - rezeptata Eдин Kиxoт   16.11.05 11:31
. * Re: Сърнешко - редакция Ppp   16.11.05 17:12
. * Re: Сърнешко - rezeptata xиxчo   16.11.05 19:13
. * Re: Chrissi   17.11.05 11:18
. * Re: Сърнешко - rezeptata-на кирилица elynor   16.11.05 19:45
. * Re: Много ми хареса рецепата ти fortuna_   17.11.05 20:35
. * Re: За Chrissi минaвaщa   17.11.05 08:51
. * Re: За Chrissi Chrissi   17.11.05 11:24
. * Re: За Chrissi Гинec   17.11.05 17:56
. * Re: За Chrissi минaвaщa   17.11.05 18:45
. * Re: За Chrissi Гинec   17.11.05 19:46
. * Re: За Chrissi Гинec   17.11.05 19:51
. * Re: За Chrissi eзepo   17.11.05 21:27
. * Re: За Гинес минaвaщa   18.11.05 11:49
. * Re: За Гинес eзepo   18.11.05 14:25
. * Re: За Гинес Гинec   18.11.05 19:24
. * Re: За Гинес eзepo   18.11.05 20:08
. * Re: За Гинес Гинec   18.11.05 20:33
. * Re: Сърнешко fortuna_   15.11.05 23:27
. * Re: Сърнешко eднa   16.11.05 02:28
. * Re: Сърнешко Meчo_Пyx   16.11.05 03:25
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.