|
|
| Тема |
Re: Сърнешко - rezeptata-на кирилица [re: Chrissi] |
|
| Автор |
elynor (az) |
|
| Публикувано | 16.11.05 19:45 |
|
|
|
Ето сега как готвят тук в Deutschland сърна или елен:
Марината - 1 литър червено вино /а може и повече, просто трябва месото да е покрито с маринатата/ + счукани 2-3 зърна бахар + 2-3 дафинови листа + черен пипер едро смлян + лъжичка чаена синап - аз счуквам зрънцата + 7-8 зърна хвойна смачкани + 2-3 супени лъжици олио + 1 супена лъжица соев сос + един нарязани резенчета обелен портокал + глава лук нарязана на едро + 2-3 скл.чесън срязани на две + 1-2 моркова и те срязани + целина корен или листи + 1 супена лъжица смес мащерка&Риган&Чубрица&рОзмарин/ако няма розмарин не е беда/ - месото се залива с маринатата покрива се с капак и в хладилника за 24 часа.
Купуваш Брацчлауч се казва, има го по магазините в БГ - това е една торба на вид изглежда като целофан.Ако не намериш, просто покриваш с алуминиево фолио.Такааааааа - значи, като се извади месото от маринатата се овкусява със сол и се слага в торбата /или в тавата/.Всички зеленчуци и плодове от маринатът се слагат и те вътре, самата марината се разбива с малко горчица и тя в торбата.Аз слагам допълнително още един нарязан портокал или резенчета ябълка.Пече се до готовност.След това сосат от печенето и ако е необходимо се прибавя от маринатата се презейда, слага се в тенджера и като клокне се прибавя заквасена сметана малка кутийка 200 грама или на вкус.Ако е необходимо сосат се сгъстява и на финала се прибавят задушени пресни габи - месото се залива.Тук го поднасят със сладко от боровинки, сварени картофи в подсолена вода предварително обелени или картофени кнедли, задушени зеленчуци и т.н.
Има и варинат друг - месото като го извадиш от маринатата да го шпиковаш с парченца бекон и после следваш рецептата.
Ние често готвим това ясите през зимата.Вкусно е и е много елегантно......
Дано ти хареса!
Дай доклад после!

| |
| |
|
|
|