|  | | 
| 
          | 
              
                | Тема |  Re: Сърнешко - рецептата [re: Chrissi] |  |  | Автор | Chrissi (Нерегистриран) |  |  | Публикувано | 16.11.05 11:16 |  |  |  | 
        
 Ето сега как готвят тук в Deutschland сърна или елен:
 Марината - 1 литър червено вино /а може и повече, просто трябва месото да е покрито с маринатата/ + счукани 2-3 зърна бахар + 2-3 дафинови листа + черен пипер едро смлян + лъжичка чаена синап - аз счуквам зрънцата + 7-8 зърна хвойна смачкани + 2-3 супени лъжици олио + 1 супена лъжица соев сос + един нарязани резенчета обелен портокал + глава лук нарязана на едро + 2-3 скл.чесън срязани на две + 1-2 моркова и те срязани + целина корен или листи + 1 супена лъжица смес мащерка&Риган&Чубрица&рОзмарин/ако няма розмарин не е беда/ - месото се залива с маринатата покрива се с капак и в хладилника за 24 часа.
 Купуваш Брацчлауч се казва, има го по магазините в БГ - това е една торба на вид изглежда като целофан.Ако не намериш, просто покриваш с алуминиево фолио.Такааааааа - значи, като се извади месото от маринатата се овкусява със сол  и се слага в торбата /или в тавата/.Всички зеленчуци и плодове от маринатът се слагат и те вътре, самата марината се разбива с малко горчица и тя в торбата.Аз слагам допълнително още един нарязан портокал или резенчета ябълка.Пече се до готовност.След това сосат от печенето и ако е необходимо се прибавя от маринатата се презейда, слага се в тенджера и като клокне се прибавя заквасена сметана малка кутийка 200 грама или на вкус.Ако е необходимо сосат се сгъстява и на финала се прибавят задушени пресни габи - месото се залива.Тук го поднасят със сладко от боровинки, сварени картофи в подсолена вода предварително обелени или картофени кнедли, задушени зеленчуци и т.н.
 Има и варинат друг - месото като го извадиш от маринатата да го шпиковаш с парченца бекон и после следваш рецептата.
 Ние често готвим това ясите през зимата.Вкусно е и е много елегантно......
 Дано ти хареса!
 Дай доклад после!
 Редактирано от минaвaщa на 17.11.05 08:46. 
 
 |  |  |  |  
 |   | 
 |