Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:32 28.10.25 
Клубове/ Хоби, Развлечения / Готварски рецепти Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Re: Сърнешко [re: big_hunter]
Автор Meчo_Пyx (Пухкавичък)
Публикувано16.11.05 03:25  



Преди да се сготви дивеч е добре да престои поне една нощ в марината.
Взема се вода и оцет в съотношение 3:1 в полза на водата (количеството зависи от големината на месото, трябва добре да се покрие), прибавя се 1 глава лук, нарязан на едро, 7-8 скилидки чесън, 2-3 дафинови листа, черен пипер на зърна, бахар, 1 ч.л. захар, 1-2 зърна карамфил. Всичко заедно се кипва и след като поври 10-15 минути, се охлажда и се залива месото. В студената марината може да се добави клонче от хвойна, бор или елха.
Месото не бива да се маринова в бакърен, цинков, или алуминиев съд, а само в емайлиран или дървен, сигурно е нещо свързано с окисляването....

И една рецепта за след мариноването

Едър дивеч задушен с гъби и червени чушки

Маринованото месо се увива в сланина на много тънки резенчета, и се задушава от всички страни в дълбок съд. Прибавят се 2 средни глави лук нарязани на филии. След като месото се зачерви от всички страни се изважда, а лукът се поръсва с 1-2 с.л. брашно. Когато брашното добие златист цвят, запръжката се залива с 1/2 ч.ч. червено вино и малко вода.
Месото се поставя в глинен гювеч, прибвят се около 1 кг цели гъби, 6-7 червени печени белени пиперки, нарязани на широки ивици, залива се с винения сос, посолява се, ако има нужда и се захлупва за около 3 часа (зависи колко е голямо парчето месо).
След като е готово, се изважда в чиния за сервиране и се нарязва на тънки филии. Към сосът се добавят 2-3 с.л. сметана и се оставя да кипне. Изсипва се върху нарязаното и подредено вече месо.

Туй набързо от тефтера ...



Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* Сърнешко big_hunter   14.11.05 22:16
. * Re: Сърнешко Chrissi   15.11.05 11:39
. * Re: Сърнешко big_hunter   15.11.05 20:36
. * Re: Сърнешко - рецептата Chrissi   16.11.05 11:16
. * Re: Сърнешко - rezeptata Eдин Kиxoт   16.11.05 11:31
. * Re: Сърнешко - редакция Ppp   16.11.05 17:12
. * Re: Сърнешко - rezeptata xиxчo   16.11.05 19:13
. * Re: Chrissi   17.11.05 11:18
. * Re: Сърнешко - rezeptata-на кирилица elynor   16.11.05 19:45
. * Re: Много ми хареса рецепата ти fortuna_   17.11.05 20:35
. * Re: За Chrissi минaвaщa   17.11.05 08:51
. * Re: За Chrissi Chrissi   17.11.05 11:24
. * Re: За Chrissi Гинec   17.11.05 17:56
. * Re: За Chrissi минaвaщa   17.11.05 18:45
. * Re: За Chrissi Гинec   17.11.05 19:46
. * Re: За Chrissi Гинec   17.11.05 19:51
. * Re: За Chrissi eзepo   17.11.05 21:27
. * Re: За Гинес минaвaщa   18.11.05 11:49
. * Re: За Гинес eзepo   18.11.05 14:25
. * Re: За Гинес Гинec   18.11.05 19:24
. * Re: За Гинес eзepo   18.11.05 20:08
. * Re: За Гинес Гинec   18.11.05 20:33
. * Re: Сърнешко fortuna_   15.11.05 23:27
. * Re: Сърнешко eднa   16.11.05 02:28
. * Re: Сърнешко Meчo_Пyx   16.11.05 03:25
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.