|
|
| Тема |
Re: Сърнешко [re: big_hunter] |
|
| Автор |
fortuna_ (заслужена) |
|
| Публикувано | 15.11.05 23:27 |
|
|
|
Само предупреждавам, че поради липса на материал не съм опитвала рецептата лично, но източникът е гарантиран
Задушена сърна с маслини и моркови:
Месото от сърната - до 1,5 кг се накисва от вечерта в марината от вода и оцет 50:50. На другия ден се изважда, посолява се и се запържва в 3 супени лъжици масло. залева се с гореща вода да заври. Отделно се запържват в масло и посолени 3 глави настърган лук и 3 моркова, нарязани на тънки филийки. прибавят се към почти свареното месо заедно с 15-20 маслини и черен пипер на зърна. Оставя се да поври до сваряване на зеленчуците.
Дивечът, какъвто и да е, може да се готви като дивия заек, при което е важно кисненето 1 нощ във вода и оцет!
За печено дивечово:
Накиснатото от вечерта дивечово месо се измива, намазва се с масло, посолява се със сол и черен и червен пипер. Слага се в тава, залива се с 2-3 чаени чаши вода, добавят се 2-3 дафинови листа и зърна чер пипер. Пече се като постепенно се полива със соса, ако се налага - долива се вода. Като се изпече месото се изважда в чиния, соса се прецежда и се разбърква с малко разбита сметана (разбит каймак или кисело мляко) и 1 яйце и се полива месото.
Сервира се с гарнитура 
НЕ ДРАЗНИ КЛЕТКАТА, ЧЕ ЛЪВЪТ Е ПАЯНТОВ!!!
| |
| |
|
|
|