|
|
| Тема |
Re: Дроб сърма [re: Rosa_belle] |
|
| Автор |
fortuna_ (заслужена) |
|
| Публикувано | 15.11.05 12:00 |
|
|
|
Запържва се 1 връзка зелен лук (или кромид), добавя се предварително сварените в подсолена вода и ситно нарязани агнешки бял дроб, черен дроб и сърце, шепа ориз. Като се позапържат се добавя чаша гореща вода и ври докато остане на мазнина. Маха се от огъня и се слагат подправките : магданоз, джоджен, червен и черен пипер, някои слагат и копър.
Булото се измива със студена вода, разстила се в чиния, сипва се в него сместа и се обръща върху малка тавичка. Може и вместо цяла голяма - да се завият няколко по-малки с помощта на голяма супена лъжица като булото се обтяга в лъжицата, слага се сместа, увива се и се обръща в тавата. Набожда се с игла на няколко места да не се издуе булото. намазва се с червен пипер, наоколо се залива с останалата вода, в която е врял дроба. Пече се в гореща фурна докато се зачерви. Преди изваждане се залива със заливка :1-2 яйца, 2-3 супени лъжици кисело мляко (или четвърт прясно мляко), половин супена лъжица брашно и на върха на лъжичка лимонтозу. Запича се пак докато се сгъсти и зачерви
НЕ ДРАЗНИ КЛЕТКАТА, ЧЕ ЛЪВЪТ Е ПАЯНТОВ!!!
| |
| |
|
|
|