|
Тема |
Re: Рибена чорба... [re: HИKИ] |
|
Автор |
Чepнokoca () |
|
Публикувано | 27.10.05 15:51 |
|
|
Ще се престраша и аз да споделя нещо, обикновено само чета, не съм кой знае каква готвачка
Та за рибената чорба, нали съм дунавско чедо, съм яла всякакви (не мога да ги готвя), но най-вкусната за мен е както я правят в северозападна Бг, казват й рибена саламура, ама си е баш чорба .
Доста е трудоемка, тъй като всички продукти първо се пекат (на скара) - лук, чушки, риба (речна), домат; после рибата се обезкостява и се къса на парченца, чушките се белят, накрая всички продукти, вече нарязани, се варят със стандартните подправки, задължително девесил.
Може и да изпускам някоя съставка, спецовете да допълват.
Пак да кажа, вкусът е невероятен, заради предварителното печене.
|
| |
|
|
|