|
Тема |
Re: Салата от леща (невоенна тема) [re: holi_day] |
|
Автор |
Джeйн (редник) |
|
Публикувано | 04.10.05 04:34 |
|
|
Здрасти
Не съм съгласна, защото емпирично е доказано обратното. Имам предвид т.нар алпийска чорба. Преди много години сред алпинисти бе разпространена средната "рецепта":
Отивате да катерите голяма тумба. Вечерта палите огън. Някой от набедените за готвачи започва да прави в голямо котле чорба вечеря. Малко по малко се включват всички останали, което се изразява в добавяне в котлето на (части от) храната, която мъкнат в раниците си. Например в котлето с къкрещ боб се изсипва бурканче лютеница, парче топено сирене, печени чушки, няколко яйца и т.н.? Когато не стигахме до максимализъм, понякога резултатът се получаваше интересен и вкусен, но понякога единствената причина да го доядем беше, че сме унищожили наличната храна в процеса на приготвянето й
П.П. Ами май не беше по-твърда, знам ли... Не сме обърнали внимание, което значи, че и да е била, не е било невкусно Както се изясни вече, не сме запалени готвачи и не подхождаме догматично към процеса на готвене, сиреч да се обременяваме с добро познаване на технологиите и стриктното им спазване Искаш да кажеш, че лещата и бобът трябва да се посоляват след като се сварят ли? А случайно да знаеш дали купешката майонеза може да се пресече от лимон, щото оная вечер дискутирахме и този въпрос, но не стигнахме до единодушие порад липса на теоретични готварски познания
Редактирано от Джeйн на 04.10.05 04:54.
|
| |
|
|
|