Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 06:17 25.04.24 
Клубове/ Хоби, Развлечения / Готварски рецепти Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема ПРоста рецепта: [re: Bobrix]
Автор ABe (разсеян)
Публикувано07.09.05 23:17  



нагряваш олио/зехтин/масло/маргарин. К'вото имаш в хладилника. Най-добре става със зехтин или масло. По време или след като си сварил вече спатегомакароните, които са ти под ръка. Преди това си настъргал пармиджаното на най-едрата стъргалка на рендето.
Нарязал си и доста лук и малко чесън (може и без чесън). Или сипваш малко чесънов прах (в абсолютния край на правенето на соса). Вкусът е почти същия, но потребителите на манджата не вонят.

Та, запържваш луковете. Добавяш сиренето (за всякаква паста задължително е "Пармиджано"). Нищо не пречи да експериментираш с други сирена. Можеш да сложиш и малко орехи, бадеми и прочая др. ядки, в зависимост от предпочитанията ти, настъргани или счукани. Това се прави в самия край на правенето на соса.

Та... преди да сложиш ядките, пускаш настърганото сирене в мазнината преди да си изгорил лука, разбира се, на доста бавен огън (най-много 2 на котлон с 4 степени).
Бъркаш без да си даваш много труд, просто да не залепне.
Сервираш чиниите със спагети, слагаш тигана със соса върху нэква дъска (че иначе ще изгориш покривката), в тигана има задължително лъжица. Италианците по принцип правят спагетите за сосове "формаджо" малко "аль денте". Поне в северните индустриално развити райони.

Няма да е зле да има и накълцан на ситно хубав колбас - пушена шунка, пушето свинско вратно филе, салам с характерен вкус (ако нэма пАри, става и с "кучешка радост"). Може и пилешко пушена филе, ако потребителите са предимно жени.

Колбасите са само за да се направиш на дебел. Иначе сиреневият сос е напълно дастатъчен. С плътен вкус, хранителен, бързо засищащ, ароматен сам по себе си (и с подкрепата на запържения лук и чесън, без които, разбирасе, моеш да минеш).

Всеки си слага колкото иска. От каквото си поиска. Демокрация в пълен размер.

Ти задължително им слагаш в умерени дози босилек. Паста без босилек не е паста.
И предлагаш 4-5 други подправки - на който к'вото му хареса. Не предлагаш чубрица и шарена сол - много са агресивни като подправки. В големите супермаркети се предлага ситно смляна смес "За пици/спагети", съдържаща десетина-петнайсет подправки. И не е скъпа. А е добра.

Добър апетит!

Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Бъдете високи!

Редактирано от ABe на 08.09.05 00:05.



Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* Сагети формаджо Bobrix   05.09.05 19:47
. * Извини ме, но... ABe   07.09.05 22:01
. * Re: Извини ме, но... Eдин_   07.09.05 22:28
. * Да, но... ABe   07.09.05 22:34
. * Re: Извини ме, но... Лyничka   08.09.05 12:03
. * ПРоста рецепта: ABe   07.09.05 23:17
. * Re: ПРоста рецепта: Eдин_   07.09.05 23:58
. * О, да! ABe   08.09.05 00:12
. * Re: О, да! Eдин_   08.09.05 10:33
. * Re: О, да! Mapro   08.09.05 11:40
. * Re: О, да! Eдин_   08.09.05 11:46
. * Re: ПРоста рецепта: Bobrix   08.09.05 14:50
. * Re: Сагети формаджо Eдин_   08.09.05 10:51
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.