|
Тема |
Извини ме, но... [re: Bobrix] |
|
Автор |
ABe (разсеян) |
|
Публикувано | 07.09.05 22:01 |
|
|
въпросът ти е малко глупав.
"Формаджо" на италиански значи (в случая) "настърган". Сос формадж(и)о е всеки сос, базиран на настъргано сирене (заливка).
Сиренето е по избор. Ако става дума за паста - сиренето е "пармиджано". Ако става дума за пици - имаш избор от три сирена. Ако става дума за телешко или свинско - само сирена с неутрален вкус. Макар че на юг готвят червени меса и със сирена с много открояващ се вкус/мирис, особено старата сицилианска кухня (кухнята на бедните). Кво да ги правиш, кога са виждали те червено месо различно от козето.
А като стане дума за пилешко - най-малко 12 сирена в зависимост от това дали искаш да подчертаеш или да заличиш вкуса на пилешкото. И точно по какъв начин желаеш да го направиш, за да подчертаеш или понамалиш резултата от някоя или друга подправка или група от растителни подправки, коите вече са в манджата.
Надявам се, че съм ако не ясен, то поне подсказващ.
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Бъдете високи!Редактирано от ABe на 07.09.05 22:24.
|
| |
|
|
|