|
Тема |
Re: Пачи крак [re: arrid] |
|
Автор |
Гинec (Ж) |
|
Публикувано | 26.08.05 19:43 |
|
|
Не е добре на гъби да се слагат кубчета бульон. Ароматите от бульона убиват естествения вкус и арамат на гъбите.
Пачи крак съм правила с ориз, като задушавам гъбите в мъничко вода и олио, докато останат почти на масло. Добавям измития ориз да се позапържи до остъкляване и заливам с гореща вода. Къкри, докато се свари ориза. Оставям манджата на изключен котлон за да може ориза да поеме останалата вода и поднасям ястието поръсено с чер пипер и магданоз. Добре е да опиташ първо без черния пипер. Сложи на масата чер пипер и ако някой иска, да си поръси порцията сам.
Пачият крак има собствен силен и специфичен аромат. Не го разваляй с много подправки. Има и разкошен оранжев цвят, който има страхотен ефект на фона на ориза.
|
| |
|
|
|