|
Тема |
Re: Гюзлеми [re: french girl] |
|
Автор |
SilverElf (абсолютен Елф) |
|
Публикувано | 17.08.05 23:01 |
|
|
Най-важното на гюзлеметата е замесването им с вода в която се е утаила 1 лъжица дървена пепел. Това, както и при инжир баклавата ги прави много пръхкави и вкусни.
Ето ти моята рецепта, от която прабаба ми правеше невероятни гюзлемета. Рецептата е турска, понеже дядо ми е бил търговец и е имал много алъш-вериш с турски търговци.
1 яйце
2 лъжици олио
1 водна чаша вода (утайка от дървена пепел)
Замесва се тесто, точи се на немного тънка кора. Намазва се с мазнина и се навива на руло. Нарязва се на парчета, които се обръщат със срязаното към масата и се точат на кръгче. Половината от него намазваме със смес от натрошено сирене и яйце. Загъват се и се пържат в обилна мазнина на много силен огън.
|
| |
|
|
|